danken bij leven

Een dankjewel doet deugd. Voor wie het te horen krijgt. Maar ook voor wie het zegt. Er blijft zoveel onuitgesproken in een leven. We vinden zoveel dingen vanzelfsprekend, om te krijgen of te geven of te doen. Pas als je ze uitspreekt, voel je hoe ze dat soms helemaal niet zijn. Hoe iets kleins veel kan betekenen. Daar dankjewel voor kunnen zeggen, schept verbinding.

dankbrieven

Daarom lanceerde verb(l)ind in november danken bij leven. Zeven dichters schreven op vraag van verb(l)ind een dankbrief bij leven. En het bijzondere is: ze delen hem niet alleen met hun bestemmeling, maar ook met jou. Wil jij een brief van Yousra Benfquih, Paul Demets, Peter Holvoet-Hanssen, Mustafa Kör, Peter Mangel Schots, Aya Sabi of Siel Verhanneman in je brievenbus? Bestel dan nu jouw exemplaar. Of geef iemand een brief cadeau.

Maar laat het vooral ook een warme uitnodiging zijn aan jezelf. Wie wil jij nu danken bij leven? Voor iets kleins dat iemand voor je deed, jaren geleden, vorige week, vanmorgen. Maar dat voor jou op dat moment zoveel betekende. Je heeft doen voelen dat er toen, even misschien, echt verbinding was.

vanuit het hart

Misschien vraagt het moed? Misschien is er een drempel? Maar misschien wil je het ook niet langer uitstellen? Verb(l)ind nodigt jou uit om die persoon een brief te sturen, een kaartje te schrijven, op te bellen. Om te vertellen dat wat zij dan deed, wat hij toen zei voor jou zo belangrijk was. En nee, dat vraagt geen dichterlijke taal. Geen toeters en bellen. Gewoon voelen en je hart laten spreken. Fijn dat jij zo samen met verb(l)ind mildheid onder de mensen brengt.