poëzie als wachtverzachter

Tijdens de zomer van 2020 dook onze gedichtenapotheek her en der in Brussel op. Daaruit groeide het idee voor een samenwerking met apothekers. Omdat klanten vaak eerst buiten wachten, bieden we hen intussen graag poëzie als wachtverzachter op het uitstalraam. Speciaal daarvoor vroeg verb(l)ind dichters van wacht gedichten te schrijven. Vanuit de polsslag die ze tijdens de eerste lockdown voelden bij de bellers, groeiden gedichten vol moed en hoop in donkere dagen. Op werelddag van de apotheker werd de eerste wachtverzachter geïllustreerd op het uitstalraam van apotheker/dichter Dorien De Vylder. Sindsdien kan je niet alleen in de boekhandel, maar ook in de apotheek terecht voor een exemplaar van We zouden naar zee gaan.

dankbrief aan de apotheker

Meer dan ooit nemen apothekers hun verbindende rol op, bewaken hun lage drempel voor mensen. Als dank voor al die volgehouden zorg schreef dichter Max Greyson een dankbrief aan zijn apotheker. Maar eigenlijk is het een ode aan alle apothekers. Misschien brengt ze ontroering, een glimlach of herkenning. Dat is de kracht van woorden, de helende werking van poëzie. Zoals ook een apotheker heelt.

je eigen wachtverzachter

Ben jij apotheker en breng je graag samen met ons verbinding en schoonheid bij de mensen? Registreer je dan als gedichtenapotheek, kies je wachtverzachter en wij sturen een illustrator tot bij jou. En misschien verkoop je – tussen mondmaskers en pijnstillers – ook graag de bloemlezing We zouden naar zee gaan, als een vitaminekuur voor het hart? Dat kan. Graag.

© Lieven Van Assche